Sista söndagen i januari varje år går travloppet Prix d’Amerique 2020 av stapeln. Loppet körs över distansen 2700 meter på den stora banan på Vincennes utanför Paris i Frankrike. Det är det absolut största travloppet i världen med evig ära och berömmelse för vinnaren. Inofficiellt marknadsförs det som VM i trav och förstapris är hela 450 00 euo.

Spela på Prix d’Amerique hos 888Sport

Spela på Prix d'Amerique 2020 till bästa odds

Det stora stjärnslaget

Prix d’Amerique kan beskrivas som ett enda stort stjärnslag. Bland tidigare vinnare av Prix d’Amerique finns flera av historiens främsta travhästar. Flest segrar i loppet har den franska stjärnan Ourasi som vann loppet hela fyra gånger (1986, 1987, 1988 och 1990). Exempel på andra stjärnor som vunnit loppet är Gelinotte, Roquépine, Belino II, Moni Maker, Varenne, Ready Cash och Bold Eagle. Även flera svenska stjärnhästar har vunnit loppet, totalt sju stycken. Första svenska segraren var Scotch Fez som tillsammans med sin kusk och tränare Sören Nordin vann 1950 års upplaga av loppet. Senaste svenska segraren var Readly Express som vann 2018, körd av Björn Goop och tränad av Solvallaikonen Timo Nurmos. Häftigaste svenska segraren var kanske Maharajah som Örjan Kihlström styrde till seger på ett regnblött Vincennes 2014 efter att de fått en sen lucka över upploppet.

Prix d’Amerique 2020

2020 års Prix d’Amerique kommer att sakna den svenska stjärnan Readly Express som varit framstående i två raka upplagor. Bold Eagles forna glans börjar även tyna ut. 2020 års upplaga kommer istället handla om framtidens storstjärnor. En ny legend kommer att födas.

Förhandsfavorit hos 888Sport som även har en bra travbonus är Face Time Bourbon som kan spelas till oddset 2.80. Det är ett bra odds på hästen som beskrivits som Bold Eagles arvtagare. Att han dessutom har Readly Express gamla kusk Björn Goop bakom tömmarna gör inte saken sämre. Det är en häst att räkna med både i 2020 års upplaga och kommande år.

Om Face Time Bourbon inte lyckas ta steget detta år, är det svenska hoppet Propulsion en sannolik vinnare till oddset 15.0. Propulsion har stått i skuggan av Readly Express och Bold Eagle i flera år nu, men när de två är ute ur bilden har han sin chans att äntligen segra i Prix d’Amerique.
Till 888Sport

Spela på Prix d’Amerique 2020 till bästa odds